Seksualiteti dhe intimiteti martesor

Një martesë e mirë është miqtë më të mirë me pasion. Pa pasion, ju keni vetëm një miqësi. Ky artikull është një udhëzues i shkurtër për të përmirësuar marrëdhënien tuaj seksuale dhe për të përmirësuar intimitetin tuaj martesor.

Përditësuar së fundi më Tetor 11, 2022, dhe rishikimi i fundit nga një ekspert më Korrik 10, 2022.

Për disa, mjafton të jesh shoqërues. Por për shumicën, nuk është kështu. Një nga viktimat kryesore të ritmit të ashpër të martesës moderne është humbja e intimitetit seksual. Është një çmim shumë i lartë për t'u paguar. Ndërsa komunikimi është çështja më e përmendur në martesat e trazuara, në mënyrë të pashmangshme gjej një marrëdhënie seksuale të zvogëluar në qendër të martesave më të trazuara.

Ajo që vijon është një turne i shkurtër nëpër botën e seksualitetit martesor me fokus se si të kuptohen çështjet dhe strategjitë për të riparuar dëmin.

Gjinia dhe fiziologjia

Burrat dhe gratë janë të ndryshëm. Ndërsa këto dallime debatohen në disa qarqe, kur bëhet fjalë për seksin, ato janë reale dhe shumë të qarta. Fatkeqësisht, shumë çifte nuk arrijnë të reflektojnë mbi këto dallime dhe t'i integrojnë ato në të kuptuarit se si të jenë partnerë të suksesshëm.

Filloni me modelet e zgjimit. Burrat eksitohen shpejt dhe relativisht shpejt arrijnë orgazmën. "Gjumbi" ngrihet ndjeshëm dhe bie po aq ashpër. Meshkujt zgjohen veçanërisht vizualisht; Hulumtimi i trurit e dokumenton këtë. Pra, shikimi i grave të tjera, në revista, video dhe pornografi në internet luajnë një rol shumë më të madh në jetën seksuale të burrave.

Femrat eksitohen më ngadalë dhe pas arritjes së orgazmës, priren të qëndrojnë në një rrafshnaltë të lartë zgjimi përpara se të largohen. Këto janë modele fiziologjike shumë të ndryshme. Nuk është çudi që është një sfidë për çiftet që të përjetojnë kënaqësi reciproke. Këto dallime nuk duhet të injorohen; në vend të kësaj, ato duhet të përfshihen në procesin e të bërit dashuri.

Mënyra më e thjeshtë për ta bërë këtë, pavarësisht se kush e fillon paralojën, është që burrat të përqendrohen në kënaqësinë e grave të tyre, duke i sjellë ato në një orgazmë fillestare përpara se të fokusohet në sjelljen e mashkullit në orgazëm.

Është gjithashtu e rëndësishme që burrat të kuptojnë se çfarë do t'i ndihmojë gratë e tyre të arrijnë orgazmën. Ndonëse stimulimi i klitorit është zakonisht një komponent kyç, shumë gra ende "zbriten" gjatë marrëdhënies seksuale, veçanërisht nëse këndi është i tillë që stimulon edhe klitorisin ose që stimulimi i klitorit bëhet manualisht nga njëri partner gjatë marrëdhënies seksuale.

Është gjithashtu thelbësore të kuptohen implikimet psikologjike të anatomive të ndryshme gjenitale. Për meshkujt, marrëdhënia seksuale është një akt i jashtëm. Kjo ka implikime evolucionare për nevojën që njerëzit parahistorikë të "mbjellin" shumë partnerë për të siguruar mbijetesën e specieve.

Është pjesë e asaj që i lejon meshkujt të ndajnë më lehtë seksin nga dashuria. Por, për një grua, të kryesh marrëdhënie do të thotë të lejosh një mashkull të hyjë në trupin e saj. Ky është një akt thellësisht personal dhe burrat duhet ta vlerësojnë këtë.

Kjo është arsyeja pse gratë ankohen për nevojën për intimitet emocional përpara se të mund të jenë seksualisht aktive. Kombinoje këtë me ndryshimin në modelet e zgjimit dhe bëhet shumë më e lehtë për të kuptuar pse është kaq jetike për gratë që të përjetojnë paralojë kuptimplotë.

Megjithatë, këtu ka një kurth për gratë që bëhet një çështje kyçe për kaq shumë nga çiftet që vijnë të më shohin. Kur çiftet janë në vështirësi, gratë këmbëngulin në sigurinë emocionale dhe afërsinë për të qenë në mënyrë aktive seksuale. Kjo krijon një pengesë ndaluese për përmirësimin e marrëdhënieve martesore, pasi mungesa e seksit, veçanërisht për burrat, por shumë më tepër për gratë sesa e kuptojnë, është një nga problemet themelore në moszgjidhjen e çështjeve të tyre.

Femrat sillen sikur seksi është ende një proces i shërbimit ndaj burrave dhe shpesh mohojnë që ato janë qenie seksuale që kanë nevojë të shërbehen të paktën po aq, nëse jo më shumë. Ndërsa disa lexues femra mund ta hedhin poshtë këtë për shkak se është shkruar nga një autor mashkull, ky koncept është një temë qendrore në librat e shkruar nga disa prej femrave më të njohura profesionistë në punën martesore si Betty Carter, Ellen Wachtel dhe Susan. Shkatërrim.

Gratë duhet të bëjnë seks! Per veten e tyre! Pra, është e rëndësishme të kapërceni justifikimin e shkëputjes emocionale dhe të bëni seks me burrin tuaj sa më shpesh që të jetë e mundur. Kjo do t'i lejojë të dy partnerët të ndihen më afër dhe të krijojnë një kontekst më intim në të cilin do të zgjidhen çështje të tjera. Unë, sigurisht, nuk sugjeroj që kjo mund të ndodhë në marrëdhënie që janë verbalisht dhe, veçanërisht, fizikisht abuzive.

Gratë duhet të ndihen të dëshiruara; meshkujt duhet të ndihen kompetent

Një faktor tjetër gjinor janë nevojat e ndryshme psikologjike që luhen në marrëdhënien seksuale. Gratë kanë një nevojë të pafundme për t'u ndjerë tërheqëse dhe të dëshiruara. Fatkeqësisht, kjo shpesh i fut në kurth në çështjen që po trajtoja në pjesën e mëparshme: objektivizimi i vetvetes, minimizimi i seksualitetit të tyre dhe fokusimi në të qenit një objekt i dëshiruar nga burrat e tyre.

Realiteti është se femrat që janë në kontakt me seksualitetin e tyre, fjalë për fjalë dhe figurativisht, janë me të vërtetë zotërueset e dhomës së gjumit! Ata mund të kontrollojnë dhe formojnë marrëdhënien seksuale për shkak të gjendjes së tyre më të gjatë të zgjimit. Shumica e meshkujve, fshehurazi apo haptazi, zgjohen nga femrat që marrin një rol dominues në marrëdhëniet e tyre seksuale. Gratë nuk janë mësuar me këtë dhe shpesh e përjetojnë atë negativisht, sepse ato kanë qenë të kushtëzuara nga shoqëria për të qenë "të ndjekura" dhe jo "të ndjekura".”

Ata e lidhin mashkullin si iniciator me ndjenjën e tyre të të qenit i dëshirueshëm. Thjesht ndizni burrin tuaj dhe shpejt do të shijoni ndjenjën e të qenit i dëshiruar!

Burrat mbajnë barrën e kompetencës seksuale. Burrat duhet të kenë një ereksion dhe ta mbajnë atë aq gjatë sa të kënaqin partneren e tyre. Ky ankth i performancës është një çështje kryesore. Mosfunksionimi erektil dhe derdhja e parakohshme janë probleme të përhapura. E para tani mund të trajtohet më lehtë me mjekim dhe e dyta me strategji të provuara. Çelësi është që burrat të jenë të qetë në trajtimin e këtyre çështjeve.

Për burrat që janë funksionalisht në rregull, çelësi për t'u ndjerë si një partner i suksesshëm seksual, siç u tha më herët, është të vendosni nevojat e gruas suaj në radhë të parë. Përqendrohuni në zgjimin e saj, në të qenit i dashur, në një periudhë të arsyeshme paralojëje dhe në sjelljen e saj në orgazëm së pari - nëse ndiqni këto rregulla, do të keni një partner shumë të lumtur dhe do të ndiheni si një dashnor shumë kompetent.

Një problem i zakonshëm për gratë, veçanërisht gratë me të sapolindur dhe fëmijë shumë të vegjël, është privimi i gjumit dhe humbja e dëshirës seksuale. Është e rëndësishme të mos besoni se nuk keni nevojë për seks; vetëm se ndihesh shumë i rraskapitur për të menduar për këtë! Pra, kur foshnja bie në gjumë, provoni një banjë me flluska dhe një vibrator për të rizgjuar seksualitetin tuaj, si dhe për të përjetuar një lehtësim të jashtëzakonshëm të stresit dhe një ringjallje.

Dallimet në libido

Një sfidë e madhe mund të jetë kur çiftet kanë një ndryshim të rëndësishëm natyror në nivelin e tyre të dëshirës seksuale. Disa individë kanë prirje shumë të larta seksuale dhe dëshirojnë seks vazhdimisht, ndërsa të tjerët kanë nivele shumë të ulëta nevoje dhe janë mjaft të kënaqur me seksin e rrallë.

Shumica prej nesh bien diku në mes dhe zakonisht janë mjaft afër niveleve të libidos për t'u ndjerë të kënaqur me mesataren e supozuar prej rreth 1.5 herë në javë. Por kur partnerët kanë nivele shumë të ndryshme nevoje (dhe ndonjëherë është e vështirë të ndash nevojën fiziologjike nga niveli i tërheqjes - ekziston një gjë e tillë si "kimia" e dashurisë), kjo paraqet një sfidë të vërtetë.

Ashtu si çdo çështje tjetër e marrëdhënieve, zgjidhja qëndron në gjetjen e kompromiseve që mund të krijojnë një situatë të favorshme. Thjesht mos dilni jashtë marrëdhënies, qoftë edhe me pëlqim, për të plotësuar nevojat e paplotësuara dhe mendoni se kjo nuk do të dëmtojë martesën.

Megjithatë, masturbimi mund të luajë një rol të rëndësishëm në ofrimin e një lehtësimi, veçanërisht kur "lodrat" ose videot janë të pranueshme reciprokisht si mënyra për ta bërë atë argëtuese për partnerin me nevojë më të lartë. Gjëja kryesore është të mos e bëni asnjërin nga partnerët të ndihet jonormal ose i gabuar duke qenë ai që është.

Planifikimi i seksit

Çiftet përballen vazhdimisht me problemin e kohës. Nuk ka asnjë! Nëse prisni një periudhë të qetë kur sjellja romantike mund të shfaqet dhe ka energji për të bërë dashuri të zgjatur, do të keni mundësi të bëni seks vetëm disa herë në vit kur të largoheni pa fëmijët.!

Ju duhet të caktoni një takim në mbrëmje kur planifikoni të shkoni në shtrat aq herët sa të jeni të dy ende zgjuar me një angazhim të ndërsjellë për të bërë dashuri. Dera duhet të mbyllet për të parandaluar hyrjen e papritur të fëmijëve. Sigurisht, nuk keni nevojë të kufizoheni në netë. Shumë çifte mendojnë se koha më e mirë është në mëngjes pasi fëmijët janë nisur për në shkollë; të tjerët mund të krijojnë lidhje gjatë drekës.

Nëse fëmijët janë më të rritur, ekziston turpi i zakonshëm për "Çfarë do të mendojnë fëmijët?" Shikojeni në këtë mënyrë. Prindërit fshehin seksualitetin e tyre nga fëmijët e tyre dhe më pas presin që fëmijët e tyre të rriten dhe të kuptojnë se seksi është një shprehje e dashurisë mes dy të rriturve.

Është e shëndetshme të jesh i hapur për këtë. Shëndetshëm për t'u shpjeguar fëmijëve tuaj se burrat dhe gratë e shprehin dashurinë e tyre pjesërisht duke prekur njëri-tjetrin në mënyra të veçanta. Është e shëndetshme që fëmijët të dinë se prindërit e tyre janë të dashuruar. Pra, mos e fshihni faktin që jeni.

Për sa i përket mungesës së romantizmit të ngulitur në seksin e planifikuar në krahasim me seksin spontan, ju garantoj se brenda disa minutave nga ngjallja e butë e njëri-tjetrit në një mbrëmje takimi, as që do të mendoni për faktin se kjo ishte e planifikuar. Do të jetë po aq e kënaqshme dhe e këndshme sikur të ishte spontane. Ndërkohë, hulumtimi ka treguar se ka përfitime shumë të qarta në marrëdhënie nga seksi – çiftet kanë më pak mosmarrëveshje për rreth 48 orë pasi bëjnë dashuri. Mendoj se kjo sugjeron nëse bëni seks çdo disa ditë, do të kaloni mirë!

Komunikimi para, gjatë dhe pas

Fjalët janë shumë erotike. Ju mund të bëni të njëjtin aktivitet fizik pa pushim, por e transformoni atë pafundësisht me fjalë. Qoftë nëse është "të flasësh pis" apo të thuash "Imagjinoni që jemi ulur në një restorant dhe tani po rrëshqas dorën në pantallonat tuaja!" Shprehje dashurie, dëshirë, duke i thënë partnerit se sa e nxehtë është, rënkim - ka shumë mënyra për të intensifikuar përvojën me fjalë.

Një komunikim tjetër i rëndësishëm është t'i tregoni partnerit tuaj se çfarë ndihet mirë dhe çfarë jo pasi po ndodh - ose të kërkoni diçka që dëshironi të përjetoni. Kjo është e gjitha gjatë. Kam gjetur se shumë çifte tashmë e bëjnë të paktën një pjesë të kësaj. Nga ana tjetër, ajo që i mungon shumicës së marrëdhënieve është para dhe pas.

Më parë nuk po i referohem bisedës së përgjithshme, megjithëse nuk është keq të flasim me njëri-tjetrin. Shumë shpesh çiftet kanë turp të bëjnë pyetje, të diskutojnë pëlqimet dhe mospëlqimet - të gjithë supozojnë se supozohet se dinë të jenë dashnorë të mirë, por si mund të jeni nëse nuk mund të flisni për këtë. Sigurisht, kjo përfshin edhe pasin, sepse çështja që po trajtoj këtu është të zbuloj se çfarë funksionon dhe çfarë jo në këtë marrëdhënie.

Edhe nëse jeni shumë me përvojë, përsëri nuk i njihni automatikisht dëshirat e njëri-tjetrit. Pra, ndërsa jeni strukur së bashku pasi bëni dashuri, është e rëndësishme t'i tregoni njëri-tjetrit se çfarë mund të ketë qenë veçanërisht erotike në atë kohë. Mos e përdorni atë kohë për të qenë kritik. Të flasësh për atë që nuk funksionon duhet të jetë larg kohës kur bëni seks. Mund të jetë e sikletshme, madje shqetësuese dhe jo e favorshme për t'u ndjerë mirë menjëherë.

Sigurisht, njerëzit shpesh as nuk e dinë se çfarë duan, sepse ata mund të mos e kenë eksploruar mjaftueshëm seksualitetin e tyre për të dhënë udhëzime. Kjo është ajo që e bën kaq të dobishëm një vend si Grand Opening, një butik seksual në Brookline, Mass. Krijuar dhe drejtuar nga një grua, është një vend i rehatshëm për gratë dhe burrat për të shkuar dhe për të mësuar rreth vajrave, lodrave seksuale, videove dhe klasave që mund të merren për të kuptuar më mirë se si të bëni seks më të kënaqshëm.

Seksi si një ushtrim argëtues dhe çlirues nga tensioni

Në botën e stresuar, në të cilën jetojmë, njerëzit janë gjithmonë në kërkim të mënyrave për t'u çlodhur, për të shpëtuar nga shqetësimet e jetës reale dhe, natyrisht, për të gjetur kohë për të ushtruar dhe për të hequr disa nga ato kalori. Seksi i siguron të gjitha këto.

Një aktivitet i vetëm, mundësisht rreth 45-60 minuta kohë, mund të arrijë kaq shumë qëllime. Dhe është falas. Ju as nuk duhet të dilni nga shtëpia për ta shijuar atë! Ndizni dritat (kaq shumë çifte ende bëjnë seks në errësirë), vendosni muzikë, ndizni qirinj, hapni një shishe vaji aromatik, dreq, hiqni kremin e pana ose salcën e çokollatës (aq shumë për djegien e kalorive) dhe merrni pak lehtësim nga rritja e fëmijëve, larja e rrobave ose puna që ju ndjek kudo.

Jam munduar t'ju ofroj një udhëzues të shkurtër për të përmirësuar marrëdhënien tuaj seksuale dhe, në të njëjtën kohë, për të përmirësuar intimitetin tuaj martesor.

Do ta mbyll me mendimin e mëposhtëm:

Intimitetet seksuale dhe emocionale janë të lidhura pazgjidhshmërisht. Një martesë që humbet pasionin e saj bëhet thjesht një miqësi e mirë dhe pushon së qeni një martesë e vërtetë - e cila në fund madje e prish miqësinë.

Ndani

Më shumë artikuj që mund t'ju pëlqejnë

Njerëzit që janë duke lexuar “Seksualiteti dhe intimiteti martesor”, gjithashtu i duan këto artikuj:

Shfletoni të gjithë artikujt